Uputstvo za kupovinu UA-20429184-1

Uputstvo za kupovinu

ONLINE PONUDA

U OnLine ponudi preduzeća "Oleo-Mac" nalazi se preko 1500 najprodavanijih proizvoda iz različitih kategorija. Za sve ostale proizvode potrebno je da nas kontaktirate preko obrazaca koji se nalaze u polju "Kontakt". Cene se ažuriraju jednom nedeljno. U većini slucajeva navedene OnLine cene su aktuelne, ali "Oleo-Mac" zadrzava pravo da koriguje cene i nakon Vašeg naručivanja, s tim što ta promena ne sme biti veća od 10 %, bez obzira da li je reč o smanjivanju ili povećanju navedene cene. Naravno, o tome ćete biti obavešteni pre slanja poručene robe, čime dobijate mogućnost da, bez ikakvih posledica, odustanete od kupovine. Takođe, ukoliko se dogodi da nekog od proizvoda iz OnLine shopa trenutno nema na stanju, imate mogućnost da rezervišete taj proizvod po istoj ceni, bez obzira na eventualno povećanje iste u narednoj nabavci. Cene su prikazane dinarima i eurima, s tim što je jedina i isključiva valuta plaćanja - DINAR. Cene u eurima su prikazane samo informativno i orijentaciono, i ne predstavljaju sredstvo plaćanja.

NARUČIVANJE, SLANJE I PLAĆANJE ROBE ZA FIZIČKA LICA

Robu možete preuzeti lično ili Vam može biti poslata pouzećem. Za sada postoji samo jedan način slanja robe, a to je slanje putem kurirskih službi. Što se tiče plaćanja za sada robu možete platiti gotovinski kuriru pilikom preuzimanja ili uplatom na naš tekući račun, pre slanja, a nakon što Vam porudžbinu potvrdimo putem sms poruke ili telefonskim pozivom. Nakon prijema porudžbine i slanja potvrdnog emaila Vama, najkasnije posle 2 do 3 dana roba će Vam biti poslata putem neke od kurirskih službi - Bex, najčešće... Po prijemu robe, kuriru na licu mesta plaćate punu cenu robe, uvećanu za troškove kurirskih sluzbi (cena zavisi od težine predmeta, i kreće se od 400-2200 din, okvirno). Za proizvode cija je cena preko 70.000,oo dinara, troškovi dostave padaju na NAŠ teret.  Težina proizvoda koja je data u opisu ne mora da odgovara u potpunosti stvarnoj težini. Prikazana težina je primerena kategorijama Bex kurirske službe, kako bi obračun troška isporuke bio što precizniji.
 

NARUČIVANJE, SLANJE I PLAĆANJE ROBE ZA PRAVNA LICA

Robu možete preuzeti lično ili Vam može biti poslata pouzećem. Pre plaćanja robe virmanskim putem morate proveriti dostupnost artikla slanjem upita, ili naručiti robu putem sajta, i pre uplate, sačekati predračun koji će Vam biti poslat na email koji ste naveli. Iz tog razloga jako je bitno da prilikom registracije i/ili plaćanja u polje za dodatne komentare unesete podatke Vaše firme. Nakon što sredstva budu prebačena na naš tekući račun, roba Vam se šalje kurirskom službom, o Vašem trošku, osim ukoliko vrednost robe prelazi 70.000,oo din sa uključenim PDV-om, jer u tom slučaju troškove prevoza snosi Oleo-Mac d.o.o.. Ukoliko želite robu da platite gotovinski, postupak je isti kao za fizička lica,s tim što će na fiskalnom računu biti istaknut PIB Vaše firme. 
Težina proizvoda koja je data u opisu ne mora da odgovara u potpunosti stvarnoj težini. Prikazana težina je primerena kategorijama BEX kurirske službe, kako bi obračun troška isporuke bio što precizniji.


IZDAVANJE FISKALNIH RAČUNA

Ukoliko ste robu platili direktno na naš tekući račun, pre slanja, prilikom isporuke dobićete i fiskalni račun. Ukoliko robu plaćate pouzećem, fiskalni račun šaljemo na Vašu adresu čim nam kurir donese Vaš novac.

POVRAT ROBE

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ( u daljem tekstu: Zakon) Oleo-Mac odgovara za nesaobraznost robe koju prodaje u periodu od 2 (dve) godine od datuma vaše kupovine,ukoliko je reč o tehničkoj robi koja podleže garanciji. Rezervni delovi imaju garanciju samo ako ih ugrađuje ovlašćeni serviser. Zakonska odgovornost Oleo-Mac-a ne postoji ako isporučena roba:


  1. odgovara opisu koji je dao prodavac i ako ima svojstva robe koju je prodavac pokazao potrošaču kao uzorak ili model;
  2. ima svojstva potrebna za naročitu upotrebu za koju je potrošač nabavlja, a koja je bila poznata prodavcu ili mu je morala biti poznata u vreme zaključenja ugovora;
  3. ima svojstva potrebna za redovnu upotrebu robe iste vrste  
  4. po kvalitetu i funkcionisanju odgovara onome što je uobičajeno kod robe iste vrste i što potrošač može osnovano da očekuje s obzirom na prirodu robe i javna obećanja o posebnim svojstvima robe data od strane prodavca, proizvođača ili njihovih predstavnika, naročito ako je obećanje učinjeno putem oglasa ili na ambalaži robe
  5. ukoliko rezervne delove ne ugrađuje ovlašćeno i stručno lice

POSTUPAK REKLAMACIJE


Potrošač može izjaviti reklamaciju zbog nesaobraznosti robe i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostaka elektronskim putem na e-mail adresu prodavnica@oleomac.co.rs ili pismeno na adresu sedišta.

Uz reklamaciju (opis nesaobraznosti) priložite račun, kopiju računa ili drugi dokaz o kupovini. Po prijemu mail-a ili pošte, poslaćemo nalog kurirskoj službi da preuzme uređaj (ne važi za rezervne delove) sa Vaše adrese ili ga možete dostaviti sami lično u naš magacin. Najkasnije u roku od 8 dana od prijema reklamacije Oleo-Mac će da odgovori na reklamaciju sa odlukom da li prihvata reklamaciju, izjašnjenjem o zahtevu potrošača i predlogom i rokom za rešavanje reklamacije.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ovlašćeni ste da odustanete od ugovora ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, pri čemu trošak povrata pada na Vaš teret. Takođe, delove bez originalne ambalaže, kao i delove ugrađene van ovlašćenog servisa niste u mogućnosti da vratite.

Prilikom jednostranog raskida Ugovora neophodno je sledeće: popunite i pošaljite Obrazac za raskid Ugovora na naš email i nakon naše potvrde o prijemu popunjenog obrasca, pošaljite popunjen Obrazac sa kompletnim proizvodom i računom na adresu našeg sedišta.

Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kupovine. Po isteku roka od 14 dana od proizvod se više ne može vratiti. Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni i neoštećeni, sa svim delovima i dodacima i po mogućnosti u originalnoj ambalaži i pratećom dokumentacijom (garantni list, uputstva itd.)

Po prijemu proizvoda utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenja proizvoda krivicom kupca, povrat robe će biti odbijen i proizvod će biti vraćen kupcu na njegov trošak. Uz proizvod pošaljite i neoštećenu ambalažu proizvoda. 

Troškove transporta prilikom Jednostranog raskida Ugovora snosi kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen nećemo biti u mogućnosti da Vam prihvatimo zahtev. Oleo-Mac d.o.o. će najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od prijema obrasca za odustanak i proizvoda Korisniku vratiti iznos koji je primio po osnovu narudžbine/maloprodajnog računa. Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo. 


SEKTOR VELEPRODAJE I USLOVI ZA DOBIJANJE STATUSA VP KUPCA

Posetite naš veleprodajni sektor na veleprodaja.svetdelova.rs